.

.

KoroKan

amihez nem kell levetkőzni

Általános iskolában azt tanultam, hogy a bőr a legnagyobb érzékszervünk, és a csontváz tartja testünket. Mára azonban tudományosan is bebizonyították, hogy ez inkább az egész testet behálózó fascia rétegekre igaz. A fasciát a hétköznapi nyelvben izompólyaként emlegetik, ami tulajdonképpen egy hártya, mely körülveszi az izmokat, és mondhatni, közvetítői szerepet tölt be testünkben, pl az izmok, és a csontok között. Testünk legapróbb részei a fascia hálózatnak köszönhetően kapcsolatban vannak egymással, így minden mindennel összefügg, tehát egy lábsérülés is okozhat feszültséget pl. a vállban.
A megfelelő mennyiségű folyadék hiánya, a mozgásszegény életmód, valamint a stressz a fasciák tónusának növekedését eredményezi, ami jelentősen befolyásolja szerveink, illetve testünk állapotát, merevséghez, feszüléshez vezethet a test bármely pontján.
A KoroKan masszázs az egyedülálló, speciális fogásai révén képes az izmokat körülvevő fasciák felületi, és mélyebb rétegeire is azonnali hatást gyakorolni. A fascia háló direkt kezelésével hat a központi, és a vegetatív idegrendszerre, valamint az izom-ízületi rendszerre egyaránt. 
A KoroKan masszázs alapjául szolgáló fogásokat egy japán mester hozta el Európába két évtizeddel ezelőtt. A speciális nyomó-gyúró-simító mozdulatoknak köszönhetően fájdalom nélkül lazítja a fascia háló mélyebben fekvő részeit is, ezáltal lazítja az izmokat, nyújtja az ízületeket, egyensúlyba hozza a test két oldalának izomzatát, oldja a stresszt, és az energetikai blokkokat, relaxál, energetizál. Lazító hatása már 2-3 kezelés után jelentkezik.
A KoroKan masszázs egy kötött fogásrendszerű, szigorú protokoll szerint végzendő kezelés, ami pontosan előírja az egyes testtájakon a fogások sorrendjét, kivitelezési pozícióját és a mennyiségét is. A 60 perces kezelés alatt mintegy 1400-1600 nyomó-gyúró-simító fogást végzek el a meridián vonalak mentén ritmikus, hintázó mozdulatokkal, miközben Ön a földön fekszik kényelmes pamut ruhában, egy tatamin elhelyezett pléd-takaró-párna rengetegben. A legkifejezettebb hatás a hosszanti hátizomban, a nagy farizomban,és a medence izmaiban érezhető.

A KoroKan masszázs képes lehet:

 • az energiahiányos állapotok megszüntetésére
 • az idegesség, ingerlékenység oldására
 • a kimerültség, fáradékonyság megszüntetésére
 • a mozgásszervi és gerincproblémák korrigálására
 • krónikus fejfájások, alvászavarok enyhítésére
 • ödémás állapotok javítására
 • nyak-, hát- és derékfájdalom enyhítésére

Időtartam:

 • 30 perc (hason fekvésben a hátsó rész kezelése)
 • 60 perc (hason, illetve háton fekvésben a teljes test kezelése)

Kimondottan ezt a masszázst ajánlom, ha érzékeny a bőre, és tart az irritációtól, hiszen vivőanyag nélkül, ruhán keresztül történik a kezelés. Illetve abban az esetben is ezt a masszázst javaslom, ha nem szeret más jelenlétében levetkőzni.

Amennyiben ezt a masszázst választja, kérem, hozzon magával:

 • kényelmes, hosszú szárú pamut nadrágot (semmiképpen susogós mackót, vagy farmert) 
 • pólót (ne trikót)
 • zoknit